DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Karla Karışık Yağmur

Türkiye’den WhatsApp’a karşı bir hamle daha! KVKK, inceleme başlattı

12.01.2021 - 13:40    google-news - ABONE OL

WhatsApp’ın yeni gizlilik politikası gereği kişisel bilgileri Facebook ile paylaşacağını açıklaması kullanıcıların tepkisini çekti. Birçok …

WhatsApp’ın yeni gizlilik politikası gereği kişisel bilgileri Facebook ile paylaşacağını açıklaması kullanıcıların tepkisini çekti. Birçok kullanıcı uygulamayı silerken, Türkiye WhatsApp’a karşı harekete geçti.

REKABET KURULU’NDAN SONRA KVKK’DAN DA BİR HAMLE GELDİ

Dün durumu yasaya aykırı bulan Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatmıştı. Bugün de Kişisel Verileri Koruma Kurulu’ndan (KVKK) bir hamle geldi. KVKK, WhatsApp hakkında inceleme başlattı.

KVKK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.”


Bu Haberi Paylaş
          google-news
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.